Clicky

 
Transport Online - 74 migranten proberen Kanaal over te steken

74 migranten proberen Kanaal over te steken

74 migranten proberen Kanaal over te steken
02-06-2019 00:19 | Buitenland | auteur ANP/DPA

DOVER - In totaal 74 migranten hebben zaterdag geprobeerd in acht kleine bootjes het Kanaal over te steken van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Onder de opvarenden die zijn aangehouden waren ook kinderen. Slechts één boot bereikte de kust in het zuidoosten van Engeland. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid noemde de situatie "zorgwekkend".

Steeds meer vluchtelingen proberen op deze manier naar Groot-Brittannië te komen. Vorig jaar probeerden volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken 539 mensen in kleine bootjes de zeestraat over te steken, waarvan 434 alleen al sinds begin oktober.

Veel migranten worden onder druk gezet door mensenhandelaren om de oversteek zo snel mogelijk te maken vanwege de plannen van de Britten om de EU te verlaten en het gevaar dan dreigt dat de controles verder worden aangescherpt. Het relatief zachte weer wordt ook gezien als een reden voor het toegenomen aantal gevallen. Het Kanaal is een van de drukste zeeroutes ter wereld en daarom is het bijzonder gevaarlijk om het over te steken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden