Disney Parijs pakt uit met eerste Gay Pride

Disney Parijs pakt uit met eerste Gay Pride
02-06-2019 00:13 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Vele duizenden mensen hebben zaterdagavond de eerste Gay Pride in Disneyland Parijs bijgewoond. Met de parade en een grote feestavond wil Disney zich expliciet solidair verklaren aan diversiteit in het algemeen en de de lhbt-gemeenschap in het bijzonder. Het is de bedoeling dat de Gay Pride in Disneyland Parijs een jaarlijkse traditie wordt.

Het evenement trapte zaterdagavond af met een lange parade van honderden dansende lhbt-crewleden van Disney en bekende Disney-personages die uitzinnig werden toegejuicht door de duizenden fans. Onder anderen Mickey en Minnie, Buzz Lightyear en cowboy Woody, Lightning McQueen (de auto uit Cars), de Genie uit Aladdin en rat Remi uit Ratatouille deden mee aan de vrolijke optocht en spraken zo hun steun uit aan de lhbt-gemeenschap. Vrijwel alle aanwezigen droegen T-shirts of andere parafernalia met regenboogkleuren.

Tijdens de Magical Pride-avond treden onder anderen de legendarische zanger Boy George en de populaire Britse synthpop-band Years & Years op. Boy George, die nooit een geheim maakte van zijn homoseksualiteit, brak in de jaren tachtig door als leadzanger van de band Culture Club. Years & Years brak in 2015 door met zijn debuutalbum Communion.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden