Schutter doodt twaalf mensen in Virginia Beach

Schutter doodt twaalf mensen in Virginia Beach
01-06-2019 09:31 | Buitenland | auteur ANP

VIRGINIA BEACH - Een schutter in Virginia Beach heeft vrijdag het vuur geopend in een gemeentegebouw van de Amerikaanse kustplaats. Daarbij zijn zeker twaalf doden gevallen, meldt de politie. De dader is gedood en handelde naar verluidt alleen.

Door het geweld raakten nog eens zes mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Onder de gewonden is een agent die op zijn kogelwerend vest werd geraakt. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt voor het incident.

De verdachte, die voor de gemeente werkzaam was, opende rond 16.00 uur (lokale tijd) willekeurig het vuur op mensen in een gebouw van de buitendienst. Het gemeentehuis bevindt zich daarnaast. De dader, die een geluiddemper op zijn vuurwapen had, werd tijdens het vuurgevecht met de politie geraakt en in het ziekenhuis doodverklaard.

De lokale politiechef meldt dat de man al lange tijd voor de gemeente werkte. Hij omschreef de dader als iemand die "ontevreden" was. Wat precies de motief is geweest, is nog onduidelijk.

"Dit is de meest verwoestende dag in de geschiedenis van Virginia Beach", stelt burgemeester Bobby Dyer. "De betrokken mensen zijn onze vrienden, medewerkers, buren, collega's." Ook zanger en producer Pharrell Williams is geschokt door de gebeurtenis in zijn geboortestad. "We bidden voor onze stad, de levens die verloren zijn gegaan, hun families en iedereen die getroffen is. We zijn veerkrachtig", schrijft hij op Twitter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden