Transport Online - Nederlandse gijzelaar Ewold Horn gedood op Filipijnen

Nederlandse gijzelaar Ewold Horn gedood op Filipijnen

Nederlandse gijzelaar Ewold Horn gedood op Filipijnen
31-05-2019 10:04 | Buitenland | auteur ANP

PATIKUL - De Nederlander Ewold Horn, die gegijzeld was op de Filipijnen, is gedood bij een poging te ontsnappen. Zijn ontvoerders van de islamitische terreurbeweging Abu Sayyaf schoten hem dood, meldt het Filipijnse leger op de website.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat Horn is omgekomen, maar zegt de toedracht nog uit te zoeken. In een reactie zegt minister Stef Blok: "Ik ben geschokt door deze verschrikkelijke afloop en leef zeer met de familie van Ewold mee. Ik heb ook al contact met de familie gehad. Ik ga mijn Filipijnse collega om verdere opheldering vragen."

Horn zou hebben geprobeerd te vluchten toen het Filipijnse leger een aanval uitvoerde op het kamp waar hij vastzat, in de stad Patikul in de afgelegen zuidelijke provincie Sulu. Een van zijn bewakers heeft hem daarop gedood, aldus het Filipijnse leger. Zijn lichaam werd gevonden na afloop van het anderhalf uur durende vuurgevecht.

De Groninger Horn werd op 1 februari 2012 gegijzeld toen hij vogels aan het spotten was op een eiland van de Tawi Tawi-archipel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions