Clicky

 
Transport Online - Werkzaamheden Zuidasdok niet op tijd klaar

Werkzaamheden Zuidasdok niet op tijd klaar

Werkzaamheden Zuidasdok niet op tijd klaar
29-05-2019 14:05 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

AMSTERDAM - De werkzaamheden aan het Zuidasdok waarvoor snelweg A10 vijf weekenden dicht moest, hebben vertraging opgelopen. Het inschuiven van een dak van een nieuwe tunnel onder het spoor in het pinksterweekend gaat daardoor niet meer lukken, bevestigde een woordvoerster na berichtgeving door AT5. Daarvoor moet een nieuwe datum worden gevonden.

De afgelopen drie weekenden was het zuidelijke deel van de A10 al dicht tussen de aansluiting met de A2 en het knooppunt A4/A9. Dat gebeurt ook de komende twee weekeinden nog. In die tijd wordt onder meer een oude metrotunnel verwijderd en worden de funderingen voor de nieuwe onderdoorgang de grond in geschroefd. Na drie weekenden is echter duidelijk dat daarbij een achterstand is opgelopen.

Wanneer het tunneldak nu ingeschoven kan worden, hangt af van onder meer NS en Rijkswaterstaat. "We zijn daarover nog in overleg. Het is een complexe puzzel", aldus de zegsvrouw.

De vertraging hoeft niet door te werken in het hele project. "Dit waren werkzaamheden die juist wat los stonden en daarom naar voren waren gehaald", zegt de woordvoerster. "Als we die op een later moment afronden hoeft dat geen probleem te zijn."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden