Clicky


Koeltransport Aalsmeer zet LZV Scania's in

Koeltransport Aalsmeer zet LZV Scania's in
29-05-2019 11:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AALSMEER - Koeltransport Aalsmeer nam onlangs drie nieuwe Scania S450 6x2*4 bakwagens in gebruik die zowel voor de Nederlandse als de Duitse wetgeving zijn gekeurd als Lang Zwaar Voertuig (LZV).  De koeltransporteur gaat de voertuigen grootschalig inzetten als Ecocombi voor hun Duitse afleveradressen. Het bedrijf, met vestigingen in Aalsmeer en Bemmel, is gespecialiseerd in de geconditioneerde logistiek van bloemen en platen naar de grootschalige Retail in Duitsland en Oost-Europa.

Gert Noorderink, Algemeen Directeur van Koeltransport Aalsmeer, geeft aan dat om aan de hoge kwaliteitseisen van de retailers te kunnen voldoen een hoogwaardig wagenpark essentieel is.

“Vanwege de groei de afgelopen jaren heeft er een jaarlijkse uitbreiding van het wagenpark plaatsgevonden, zo zijn er in 2019 naast 3 LZV’s ook 14 extra trekkende eenheden aangeschaft. Koeltransport Aalsmeer beschikt dan ook over een jong en modern wagenpark. Met Scania hebben wij een jarenlange relatie, voor ons een belangrijke partner en adviseur met betrekking tot ons wagenpark,” aldus Noorderink.

“Dit is voor ons weer een nieuwe stap”, aldus Operationeel Directeur David Mulder. “Nog los van het feit dat wij denken dat dit wijs is om bij te blijven met de ontwikkelingen is het ook heel leuk. Ik merk dat het heel veel energie geeft door het hele bedrijf en alle chauffeurs er zeker ook trots op zijn.”

Maar natuurlijk is dat een prettige bijkomstigheid. “Wij doen dit in de eerste plaats om nog efficiënter te kunnen vervoeren. En hoewel alle Bundesländer in Duitsland nog niet even ver met hun wetgeving zijn, kunnen wij op dit moment toch al ca. 70 procent van onze bestemmingen met een Lang Zwaar Voertuig bereiken. Toch moeten wij om sommige trajecten nog puzzelen, maar wij krijgen hiermee steeds meer ervaring. En ook heeft een LZV in Duitsland een iets andere invulling dan bij ons. Lang wel, maar verder houdt het op bij gewoon 40 ton. Maar in de bloemen is dat nu net geen probleem al laden wij natuurlijk ook terug. Dan moeten we wel op het gewicht letten.”

De Scania bakwagens met een dolly en daarachter een 13.60m trailer zijn in staat 67 Deense karren of 52 pallets mee te nemen. “Tegen de 43 karren of 33 pallets van een gewone trekker/trailer zeg je natuurlijk direct: doen! Het reduceert de uitstoot en is efficiënt. Maar dit is voor ons een totaal nieuw project en je moet niet alleen naar de voertuigen, maar naar de hele logistieke keten kijken. Wat we willen leren is hoe dat gaat met het plannen, met situaties onderweg, met parkeren, met het manoeuvreren bij onze klanten op het terrein. Hoeveel uitval heb je door slecht weer enzovoort. Dat hoort er allemaal ook bij en dat is vooral leren en ervaren.”

Daarom ziet Mulder de drie LZV’s toch in eerste instantie als proef. “Dat wilden we wel serieus doen. Daarom hebben we er ook direct drie gekocht en daarvoor acht chauffeurs laten opleiden.

Dat Koeltransport Aalsmeer hiervoor Scania’s zou inzetten stond voor de bedrijfsleiding buiten kijf. “We hebben een uitstekende relatie met de Scania-dealer in Arnhem. Die heeft ons ook deze keer weer heel goed terzijde gestaan. Bijvoorbeeld met de inrichtingseisen, want die zijn voor Duitsland weer net even anders dan voor Nederland. Maar al het materieel rolde geruisloos door zowel de RDW als de TüV-keuring. Daarbij hebben we inmiddels heel veel ervaring met de 450 pk SCR-only motor en die doet het bij ons verdraaid goed, de nieuwe generatie Scania doet het nóg beter dan de vorige. Goed, dat zal in een LZV configuratie mogelijk iets minder zijn. Niet zozeer vanwege het gewicht, maar vanwege de extra rolweerstand. Dat gaan we leren.”

Koeltransport Aalsmeer kocht de bakwagens met de hoogste S-cabine en, zoals gebruikelijk bij de logistieke dienstverlener, met nagenoeg alle opties.

Met de keuze voor een rijk uitgerust voertuig én de relatief jonge leeftijd waarop de truck weer het bedrijf verlaat heb ik én blije chauffeurs en een gewilde occasion.

Of dat met deze bakwagens net zo uitpakt, weten we nog niet. In ieder geval zijn de chauffeurs er wel heel blij mee. Een bakwagen rijdt natuurlijk nog comfortabeler dan een trekker.”  

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions