Transport Online - Vijf verdachten aangehouden voor stelen van 2.000 laptops bij transportbedrijf

Vijf verdachten aangehouden voor stelen van 2.000 laptops bij transportbedrijf

Vijf verdachten aangehouden voor stelen van 2.000 laptops bij transportbedrijf
29-05-2019 10:48 | Criminaliteit | auteur Redactie

DUIVEN - De politie heeft afgelopen maandag op meerdere plaatsen in Nederland vijf personen aangehouden voor de grote diefstal van laptops bij een transportbedrijf in Duiven. Het betrof twee mannen uit Eindhoven van 34 en 42 jaar oud, een 22-jarige man uit Eersel, een 21-jarige man uit Edam en een 23-jarige inwoner van Groesbeek, meldt de politie.

Op zondag 31 maart 2019 tussen 04:45 uur en 12:20 uur werd er bij een transportbedrijf aan de Impact in Duiven, langs de A12, ingebroken in drie opleggers die buiten geparkeerd stonden. Het hek werd daarbij geforceerd en zes personen haalden gedurende enkele uren de opleggers leeg die vol lagen met computerapparatuur ter waarde van miljoenen euro’s.

De dieven hevelden de goederen over naar gehuurde vrachtwagens met opleggers die opgesteld stonden buiten het hek, buiten de beveiligde zone. Vervolgens werd met een trekker een gehele oplegger weggenomen. Deze oplegger werd op 5 april 2019 leeg aangetroffen in Weert. Op vrijdag 5 april 2019 werd in Duitsland namelijk een grote partij consumentenelektronica te koop aangeboden. 

De politie kwam de daders op het spoor na grondig speurwerk en meerdere tips. Op de adressen bij de aangehouden verdachten heeft de politie ook huiszoekingen gedaan. De politie is nog op zoek naar de zesde verdachte en roepen mensen op die informatie hebben of getuigen zijn geweest van deze bedrijfsinbraak, zich te melden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions