Clicky


Konvooi van 28 vrachtwagens vertrekt vrijdag 31 mei richting Alpe d’ Huez

Konvooi van 28 vrachtwagens vertrekt vrijdag 31 mei richting Alpe d’ Huez
28-05-2019 13:29 | Transport | auteur Redactie

CULEMBORG - Op donderdag 6 juni zal het evenement Alpe d’HuZes plaatsvinden op de flanken van de Franse Alpen. Om Alpe d’HuZes mogelijk te maken zal een konvooi van 28 vrachtwagens op vrijdagochtend 31 mei vertrekken uit Nederweert. Dit konvooi, bemand met vrijwillige chauffeurs, is beladen met alle goederen die voor het evenement nodig zijn, zoals catering, aggregaten, merchandise.

Veertiende Alpe d’HuZes

Bij de veertiende Alpe d’HuZes wordt zoals ieder jaar geld opgehaald dat wordt gedoneerd aan het KWF Kankerfonds Het evenement heeft de stijgende lijn te pakken en heeft dit jaar meer deelnemers en een hogere opbrengst dan vorige jaren. Bovendien heeft een aantal nieuwe partijen zich aangesloten als sponsoren van het evenement.

Logicx helpt vijf jaar

Dienstverlener Logicx, dochter van de ANWB-groep, heeft zich met ingang van dit jaar voor vijf jaar aan Alpe d’HuZes verbonden. Logicx heeft zelf de beschikking over een grote vloot vervangauto's die in binnen en buitenland 24 uur per dag ingezet kunnen worden. Manager Suzana Tomic: “Toen wij hoorden dat er ruime personenauto's gezocht werden voor het vervoer van artsen, begeleiders en dergelijke hebben wij acht auto's beschikbaar gesteld voor een week en kostenloos ook de zorg voor het transport op ons genomen. Het motto ‘opgeven is geen optie’ waarbij duizenden Nederlanders de berg Alpe d'Huez beklimmen voor het KWF sprak ons erg aan. Helaas raakt deze ziekte vrijwel iedereen direct, bij familie of bekenden.”

RTR Holland ontwikkelt reclameoplegger

Ook nieuw in de vloot is een koeloplegger van verhuurbedrijf RTR Holland BV uit Barendrecht. Zij hebben ten bate van Alpe d’HuZes een trailer laten ontwikkelen met reclame voor Alpe d’HuZes. Directeur Wilbert de Graaff: ‘Alpe d’HuZes is een doel dat we graag steunen. De strijd tegen kanker gaat iedereen aan, en dit initiatief geeft daar continu aandacht aan.’

Hogere opbrengst editie 2019

Alpe d’HuZes heeft bekendgemaakt dat een maand voor de koersdag de opbrengst al ruim 7,2 miljoen euro bedraagt. Dit is ruim een miljoen meer dan vorig jaar om dezelfde tijd. Het eindbedrag wordt bekend gemaakt op donderdag 6 juni rond 20.00u als het evenement ten einde is. Dit bedrag zal later nog aangevuld worden met latere acties en de opbrengst van catering- en merchandiseverkopen en worden gedoneerd aan het KWF Kankerfonds.

Het vertrek van het konvooi vanuit Nederweert is ieder jaar weer een mooi en indrukwekkend evenement.