Clicky

 
Transport Online - Man vast die drugs in printers en friteuse verstuurde

Man vast die drugs in printers en friteuse verstuurde

Man vast die drugs in printers en friteuse verstuurde
28-05-2019 10:20 | Binnenland | auteur Redactie

BODEGRAVEN - Het speciale postpakketten team van de politie heeft dinsdagmorgen in Bodegraven een 22-jarige man aangehouden die sinds begin dit jaar kilo’s drugs in elektrische apparaten verstuurde. In de woning werden ook drugs en verpakkingsmaterialen gevonden.

Het postpakkettenteam was, onder leiding van een officier van justitie van het landelijk Parket, op zoek naar de man nadat in januari een pakket met een printer gevuld met enkele kilo’s MDMA werd gevonden in een postsorteercentrum. Het pakket was aangeboden in Alphen aan den Rijn. Daarna werden nog pakketten onderschept die werden aangeboden in Bodegraven, Leiden, Reeuwijk en Gouda. Onderzoek naar onder andere camerabeelden leidde uiteindelijk tot de identiteit van de verdachte, meldt de politie dinsdag.

De man die de postpakketten inleverde deed dat meestal in dozen van elektronicabedrijven. In de doos zat dan ook daadwerkelijk een printer, of een friteuse, maar die bleek vervolgens gevuld met sealbags met honderden grammen tot enkele kilo’s drugs. Dat varieerde van pillen, tot cocaïne en ketamine. Als retouradres was meestal een bedrijf in elektrische apparaten of een printshop opgegeven. Deze adressen waren vals. In één pakket was de aftershave van een bekend cosmeticamerk vervangen door amfetamine.

De pakketten gingen naar onder andere Nieuw-Zeeland, Australië en Kroatië.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden