Transport Online - Nederlanders vast voor plofkraken in Duitsland

Nederlanders vast voor plofkraken in Duitsland

Nederlanders vast voor plofkraken in Duitsland
28-05-2019 10:03 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft vier Nederlanders aangehouden die verdacht worden van het plegen van plofkraken in Duitsland. De aanhoudingen, die plaatsvonden op verzoek van de Duitse justitie, werden op maandag en dinsdag gedaan.

De verdachten kwamen in beeld na een plofkraak in de buurt van München op 17 oktober vorig jaar. Het gaat om een vrouw van 23 zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man van 25 uit Arnhem, een man van 25 uit Wageningen en een man van 21 uit Ede. Bij de plofkraak in Germering, nabij München, werd een andere Nederlandse man bij zijn aanhouding neergeschoten.

Het aantal plofkraken is sinds enkele jaren in Nederland fors gedaald. Georganiseerde groepen trekken vaker naar Duitsland om daar toe te slaan. Met de aanhouding van de vier verdachten denkt de Duitse politie personen te hebben gepakt die bij meerdere plofkraken daar betrokken waren. Er ligt een uitleveringsverzoek van Duitsland om de verdachten daar te berechten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions