Clicky


Opnieuw auto's uitgebrand in Gouda

Opnieuw auto's uitgebrand in Gouda
28-05-2019 09:55 | Binnenland | auteur ANP

GOUDA - Opnieuw zijn drie auto's uitgebrand in Gouda. Ook deze branden zijn aangestoken, aldus een woordvoerster van de politie. Daarmee komt het aantal autobranden in de stad sinds vrijdag 3 mei op 23. De drie recente branden woedden in de nacht van maandag op dinsdag. De politie gaat bij alle branden uit van opzet.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was de eerste brand in de Boelhouwerstraat in de wijk Oosterwei. Deze werd om 00.25 uur gemeld. De tweede brand was aan de Veenenburg (melding om 00.46 uur) in de wijk Bloemendaal en de derde aan het Oostmolenpad vlakbij de wijk Goverwelle. Daarvan kwam de melding om 04.49 uur.

De politie surveilleert al tijden 's avonds en 's nachts extra in verband met de branden. Ook mag de politie in de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle 's avonds en 's nachts preventief fouilleren. Die controle is vooral gericht op voorwerpen die zijn bedoeld of kunnen worden gebruikt om (auto)branden mee te stichten.

Burgemeester Mirjam Salet besloot daartoe omdat de branden onder inwoners van Gouda hadden geleid tot "grote maatschappelijke onrust, gevoelens van onveiligheid en angst voor verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen".