Clicky


Duitse A2 afgesloten na ernstig ongeval met twee vrachtwagens

Duitse A2 afgesloten na ernstig ongeval met twee vrachtwagens [+foto's]
27-05-2019 17:23 | Ongevallen | auteur Redactie

BAD NENNDORF - Op de Duitse A2 vond maandagmiddag rond 12:30 uur een ernstig ongeval plaats waarbij twee vrachtwagens waren betrokken. Eén van de vrachtwagenchauffeurs verkeerd in levensgevaar, meldt de politie.

Volgens de eerste bevindingen was de man, zijn verdere identiteit kon niet worden vastgesteld, met zijn DAF koelvrachtwagen op de middelste rijstrook over de A2 richting Hannover. Na de kruising Bad Nenndorf kwam een 50-jarige vrachtwagenchauffeur van een dieplader te ver naar links. De vrachtwagens botsten. De cabine van de koelvrachtwagen scheurde door de impact van het chassis en kwam met het dak op de rijbaan richting Dortmund terecht. Tegelijkertijd vloog de oplegger in brand.

Een automobilist, 38 jaar oud, kon niet meer remmen en botste op de trailer in de middenvangrail. De bestuurder en zijn twee passagiers, evenals de chauffeur van de dieplader, kwamen met de schrik vrij.

De chauffeur van de DAF kwam bekneld te zitten in zijn cabine en moest worden bevrijd door de brandweer. De man werd in levensgevaar afgevoerd per traumahelikopter.

De A2 is volledig afgesloten. De politie meldde rond 16:39 uur dat dit nog enkele uren zal aanhouden.

Voor meer foto's klikt u hier, met dank aan onze collega's van Neue Press