Clicky

 
Transport Online - 40 miljoen voor sluis Kornwerderzand

40 miljoen voor sluis Kornwerderzand

40 miljoen voor sluis Kornwerderzand
27-05-2019 17:14 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het kabinet wil dat de verbrede sluis bij Kornwerderzand zo snel mogelijk wordt gerealiseerd. Op voorspraak van ChristenUnie en CDA komt er 40 miljoen euro extra beschikbaar voor de sluis. In overleg met de regio moet minister Van Nieuwenhuizen ervoor zorgen dat het resterende financiële gat voor realisatie van de verbreding zo snel mogelijk wordt gevuld.

ChristenUnie-Kamerlid Nico Drost: “Den Haag moet zich realiseren hoe belangrijk verbreding van de sluis is voor de economische ontwikkeling in onder meer Friesland, Overijssel en Flevoland. Stapje voor stapje komt de verbreding dichter in de buurt, maar het proces gaat nog te langzaam. Deze investering van het kabinet is heel belangrijk en ik ben er erg blij mee. Nu is het van belang om vaart te houden. De verbreding van Kornwerderzand mag niet te lang meer duren.”

Drost roept minister Van Nieuwenhuizen op om nu er vanuit de coalitie 40 miljoen euro beschikbaar is gesteld om op korte termijn tot een akkoord te komen met de regio voor de rest van het benodigde budget.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions