Clicky


Vrachtwagenchauffeur met drank op veroorzaakt groot ongeval op Duitse A7

Vrachtwagenchauffeur met drank op veroorzaakt groot ongeval op Duitse A7 [+foto]
27-05-2019 16:45 | Ongevallen | auteur Redactie

BAD FALLINGBOSTEL - Maar liefst 29 voertuigen raakten betrokken bij een ongeval op de Duitse A7. Het ongeval werd veroorzaakt dooor een vrachtwagenchauffeur die mnet drank op achter het stuur zat. Drie personen raakten lichtgewond waaronder de chauffeur zelf.

De chauffeur reed maandagochtend in de richting van Hannover en reed, waarschijnlijk door de invloed van de alcohol, bij wegwerkzaamheden door een tijdelijke afzetting. Deze duwde hij vervolgens 250 meter verder. Een paar honderd meter verderop brak hij uiteindelijk door de vangrail, stak de tegenoverliggende rijstroken over, botste tegen een bestelwagen en kwam tot stilstand tegen de middengeleiderail.

Maar liefst 28 voertuigen in het tegemoetkomende verkeer raakten gedeeltelijk van de weg af en bevonden zich in het werkgebied van de wegwerkzaamheden. De bestuurder van een auto en de bestuurder van een busje en de veroorzaker van het ongeval raakten lichtgewond.

De 48-jarige bestuurder werd bewusteloos door getuigen uit de cabine gehaald. De politie nam vervolgens een bloedmonster en namen zijn rijbewijs in beslag. De man bleek 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

De weg moest volledig afgesloten worden in beide richtingen vanwege het ongeval, berging en opruimwerkzaamheden. Waarschijnlijk kan de weg in beide richtingen rond 18:00 uur weer worden vrijgegeven.