Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur met drank op veroorzaakt groot ongeval op Duitse A7 [+foto]

Vrachtwagenchauffeur met drank op veroorzaakt groot ongeval op Duitse A7

Vrachtwagenchauffeur met drank op veroorzaakt groot ongeval op Duitse A7 [+foto]
27-05-2019 16:45 | Ongevallen | auteur Redactie

BAD FALLINGBOSTEL - Maar liefst 29 voertuigen raakten betrokken bij een ongeval op de Duitse A7. Het ongeval werd veroorzaakt dooor een vrachtwagenchauffeur die mnet drank op achter het stuur zat. Drie personen raakten lichtgewond waaronder de chauffeur zelf.

De chauffeur reed maandagochtend in de richting van Hannover en reed, waarschijnlijk door de invloed van de alcohol, bij wegwerkzaamheden door een tijdelijke afzetting. Deze duwde hij vervolgens 250 meter verder. Een paar honderd meter verderop brak hij uiteindelijk door de vangrail, stak de tegenoverliggende rijstroken over, botste tegen een bestelwagen en kwam tot stilstand tegen de middengeleiderail.

Maar liefst 28 voertuigen in het tegemoetkomende verkeer raakten gedeeltelijk van de weg af en bevonden zich in het werkgebied van de wegwerkzaamheden. De bestuurder van een auto en de bestuurder van een busje en de veroorzaker van het ongeval raakten lichtgewond.

De 48-jarige bestuurder werd bewusteloos door getuigen uit de cabine gehaald. De politie nam vervolgens een bloedmonster en namen zijn rijbewijs in beslag. De man bleek 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

De weg moest volledig afgesloten worden in beide richtingen vanwege het ongeval, berging en opruimwerkzaamheden. Waarschijnlijk kan de weg in beide richtingen rond 18:00 uur weer worden vrijgegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats