Clicky


Verstappen: podium was dik verdiend geweest

Verstappen: podium was dik verdiend geweest
26-05-2019 20:28 | Sport | auteur ANP

MONTE CARLO - Max Verstappen zocht tijdens de Grote Prijs van Monaco meer dan zestig ronden tevergeefs naar een kansje om Lewis Hamilton in te halen. ''Jammer. Ik heb het geprobeerd en een podiumplek zou dik verdiend zijn geweest, maar inhalen kan echt niet op dit circuit'', zei de Limburger van Red Bull op Ziggo Sport.

De Mercedes van Hamilton inhalen was zo'n beetje de enige mogelijkheid voor Verstappen om de 5 strafseconden weg te werken die hij in het begin van de race kreeg voor het hinderen van de Fin Valtteri Bottas in de pitstraat. ''Ik had die penalty en ik wist dat Hamilton zijn zachtere banden moest sparen. Daarom ben ik meteen druk gaan zetten. Ik zag dat hij het steeds moeilijker kreeg en ik moest het proberen'', zei de Limburger van Red Bull.

Hij waagde in een van de laatste ronden een ultieme inhaalpoging bij het uitkomen van de tunnel. ''Ik zat echt met mijn voorvleugel zowat tegen zijn onderkant aan en ik raakte hem ook een beetje. Er was gelukkig geen schade.''

Verstappen reed als tweede over de finish na winnaar Hamilton, maar zakte door de strafseconden naar de vierde plaats achter Sebastian Vettel (Ferrari) en Bottas (Mercedes). Hij hield desondanks een positief gevoel over aan de race. ''Als je kijkt naar de snelheid, heb ik heb het gewoon goed gedaan.'' De Nederlander zakte in de WK-stand wel naar de vierde plaats. Hij zag Vettel weer voorbijkomen in de stand. De Duitser heeft 82 punten, Verstappen staat op 78.

De fans vonden de rijstijl van Verstappen weer om van te smullen en kozen hem tot coureur van de dag, meldde de website van de Formule 1.