Clicky


Schiphol zet dinsdag extra mensen in

Schiphol zet dinsdag extra mensen in
26-05-2019 18:47 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL  - Schiphol gaat dinsdag extra medewerkers, onder wie kantoorpersoneel, inzetten om de drukte op te vangen. Dat meldde de luchthaven nadat de rechter had besloten dat er treinen moeten rijden van Amsterdam Centraal naar Schiphol en omgekeerd.

Volgens topman Dick Benschop moeten reizigers er nog steeds rekening mee houden dat door het beperkte vervoer en de drukte op de wegen Schiphol slecht bereikbaar is. "Dit helpt ons om onveilige situaties tegen te gaan, maar het voorkomt niet dat het een heel gekke dinsdag wordt."

''Samen met alle betrokken partijen bereiden we ons voor en werken we aan aanvullende operationele maatregelen om de te verwachten drukte zo goed mogelijk op te vangen.'' De gemeente Haarlemmermeer en Schiphol zorgen voor extra verkeersregelaars.

Onder meer luchtvaartmaatschappijen proberen de drukte te voorkomen door mensen om te boeken en waar mogelijk vluchten te schrappen, zegt Benschop. Ook probeert de luchthaven personeel door middel van pendelbussen en carpoolen zo veel mogelijk op hun werk te krijgen. Waar mogelijk werken mensen vanuit huis.

Benschop zei te hopen dat mensen die niet bij Schiphol in de buurt hoeven te zijn, de luchthaven mijden. Mensen die dinsdag vliegen moeten de informatie van hun luchtvaartmaatschappij goed in de gaten houden.