Transport Online - Vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers vermist na arrestatie in Polen [UPDATE+foto's]

Vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers vermist na arrestatie in Polen [UPDATE]

Vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers vermist na arrestatie in Polen [UPDATE+foto's]
25-05-2019 22:49 | Overig | auteur Redactie

LIMBRICHT - [Update zo 12:05 uur] De Nederlandse vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers uit Limbricht wordt vermist in Polen. Op 21 mei is voor het laatst contact met hem geweest in Slubice (net over de Duitse grens bij Frankfurt an der Oder), meldt de politie zaterdagavond.

De 52-jarige Rob Wijhers was in Polen voor zijn werk als internationaal chauffeur. Op maandag 20 mei 2019 werd hij in Polen voor het laatst gezien. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van hem. Normaal gesproken heeft zijn dochter regelmatig telefonisch contact met hem. De vrachtwagen is wel gevonden met zijn telefoon en persoonlijke bezittingen. De vrachtwagen is inmiddels door de eigenaar, een transportbedrijf in Limburg, teruggehaald naar Nederland.

Wijhers heeft een gezet postuur en een blank/gebruinde huidskleur. Hij heeft op zijn rechter bovenarm een tattoo bestaande uit een roos en zwaluw en op de pols van die arm een tattoo bestaande uit de letter "M" met een kruisje. Het is niet bekend welke kleding de vermiste draagt. 

Uit een persbericht van de Poolse Hoofdinspectie voor het Wegvervoer, de Inspekcsja Transportu Drogowego, zou een dag eerder, op 20 mei, een vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Limpens zijn aangehouden door de Poolse politie.

De politie Limburg bevestigd zondagmiddag tegenover Transport Online dat de aangehouden chauffeur Rob Wijhers is. "Wij zijn voor 99 procent zeker dat het om dezelfde persoon gaat maar de communicatie met Polen verloopt moeizaam."

Wijhers reed die maandag al slingerend over de Poolse snelweg. De chauffeur bleek een halve fles wodka naast zich te hebben liggen en was nauwelijks aanspreekbaar. Tijdens de controle viel de man elke keer in slaap. Een blaastest was nauwelijks mogelijk, meldt de Poolse inspectie. Na meting bleek hij uiteindelijk 2,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Na een nacht in de cel is hij weer op vrije voeten gesteld. De vrachtwagen was door de politie op een veilige plek geparkeerd.

De vrachtwagen is door transportbedrijf Limpens opgehaald uit Polen. De politie weet niet of Wijhers daarin mee is gereden of dat hij vanuit Gorzow Wielkopolski, waar hij aangehouden werd en een nacht in de cel doorbracht, zelf op eigen gelegenheid naar Slubice is gekomen. De plaats waar voor het laatst contact was met Wijhers.

Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via 0800-6070.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions