Clicky


Grootschalige rampenoefening met veerboot in Rotterdamse haven

Grootschalige rampenoefening met veerboot in Rotterdamse haven [+video]
25-05-2019 18:44 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Bij een grootschalige rampenoefening op de Maasvlakte in Rotterdam zijn zaterdag ruim vierhonderd vrijwilligers geëvacueerd van een veerboot van P&O Ferries. Zes reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), kustwachthelikopters, -vaartuigen, politie, brandweer, ambulances, havendienst en het Rode Kruis zorgden ervoor dat de 'passagiers' veilig aan wal kwamen en opgevangen werden voor verder vervoer.

Tijdens de oefening werd een brand aan boord van de veerboot nagebootst. Deze werd wegens de veiligheid niet uitgevoerd op volle zee, maar op de beschutte Tweede Maasvlakte. Passagiers werden 'gered' met een van de aanwezige reddingsboten of met een helikopter.

De oefening, die werd georganiseerd door de Kustwacht en P&O Ferries, werd bijgewoond door onder meer minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Hoewel de oefening nog uitgebreid geëvalueerd wordt, werd deze na afloop als 'geslaagd en uitermate nuttig' beoordeeld. De oefening vindt in 2023 opnieuw plaats.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions