Transport Online - Gewonden na 'aanslag' in promenade Lyon [+foto's]

Gewonden na 'aanslag' in promenade Lyon

Gewonden na 'aanslag' in promenade Lyon [+foto's]
24-05-2019 19:11 | Buitenland | auteur ANP/AFP

LYON - [update 20:30 uur] Door een bomaanslag op een doorgaans drukke wandelpromenade in het centrum van Lyon zijn vrijdagmiddag laat dertien lichtgewonden gevallen, onder wie een meisje van acht. De dienst terreurbestrijding van het parket in Parijs heeft de coördinatie van het onderzoek overgenomen van de lokale politie.

Een zak of pakket gevuld met schroeven, bouten of spijkers ontplofte voor een bakkerswinkel in de autovrije rue Victor-Hugo, vlak bij Place Bellecour. In verband met de zaak, door president Emmanuel Macron omschreven als een "aanslag zonder dodelijke slachtoffers'', is de politie op zoek naar een man van 30 à 35 jaar die vlak voor de explosie daar rijdend op een fiets is gezien. De verdachte staat op beelden van bewakingscamera's.

Het voetgangersgebied rond de plek is ontruimd en afgezet. Elf slachtoffers zijn uit voorzorg naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Niemand liep ernstig letsel op. Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is onderweg naar Lyon om zich op de hoogte stellen. Premier Edouard Philippe zegde een bijeenkomst voor de Europese verkiezingen af. De Fransen gaan zondag naar de stembus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions