Transport Online - Vrachtwagenchauffeur Stefan van Leeuwen ontvangt oorkonde tot Redding van Drenkelingen [+foto]

 


Vrachtwagenchauffeur Stefan van Leeuwen ontvangt oorkonde tot Redding van Drenkelingen

Vrachtwagenchauffeur Stefan van Leeuwen ontvangt oorkonde tot Redding van Drenkelingen [+foto]
24-05-2019 14:16 | Transport | auteur Redactie

ALKMAAR - Op dinsdag 21 mei 2019 om 16.30 uur reikte burgemeester Piet Bruinooge een oorkonde van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan vrachtwagenchauffeur Stefan van Leeuwen in de Besognekamer van het stadhuis van Alkmaar.

Stefan van Leeuwen redde vorig jaar op 6 augustus een inwoonster uit Alkmaar en haar twee kinderen uit haar auto. De auto was vanaf de Oterlekerweg in Stompetoren te water geraakt.

Handelend optreden

Als dank voor deze dappere actie heeft burgemeester Bruinooge de heer van Leeuwen voorgedragen voor een oorkonde bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Redding van drenkelingen. De oorkonde werd toegekend en de burgemeester reikte deze uit.

“Vandaag wil ik u graag in het zonnetje zetten voor uw heldhaftige optreden na het ongeval. U was als het ware ‘het geluk bij een ongeluk,” aldus burgemeester Bruinooge. “Ik ben blij dat er mensen zijn zoals u. Die niet aan de kant blijven staan, maar handelend optreden.”

"Op het moment dat ik aan het rijden was, zag ik opeens die auto in het water liggen. Ik had niet gezien wat er precies gebeurd was, maar ik zag allemaal mensen rennen", vertelt Stefan van Leeuwen in de zomer van 2018 vlak na zijn reddingsactie aan NH Nieuws. Dit was voor hem het teken om zijn vrachtwagen in de berm te parkeren en ook naar het water te rennen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden