Clicky

 
Transport Online - Asscher: kabinet moet Frans Timmermans voordragen

Asscher: kabinet moet Frans Timmermans voordragen

Asscher: kabinet moet Frans Timmermans voordragen
24-05-2019 13:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet moet PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans voordragen als voorzitter van de Europese Commissie. Volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher was het optreden van Timmermans voor veel Nederlanders een belangrijke reden om te gaan stemmen. "Als het kabinet dat negeert maken ze een fout."

Asscher zei dat vrijdag in het radioprogramma 1 op 1. Hij reageerde op de verkiezingen van het Europees Parlement die donderdag in Nederland plaatsvonden. Volgens voorlopige cijfers is de PvdA daarbij de grootste geworden. De opkomst van zo'n 41 procent was hoger dan bij voorgaande verkiezingen van het Europees Parlement.

Timmermans was niet alleen PvdA-lijsttrekker. Hij fungeert ook als topkandidaat voor de sociaaldemocratische partijen in de EU. Het Europees Parlement wil dat de topkandidaat van de partij die de grootste wordt bij de verkiezingen voorzitter van de Europese Commissie wordt. Het is de vraag of de sociaaldemocraten als eerste eindigen. Maar uiteindelijk beslissen de regeringsleiders wie Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker opvolgt. Nederland kan een gegadigde voordragen voor deze toppositie. Timmermans is nu eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden