Clicky


Fundamenten gelegd van logistieke nieuwbouw op Brussels Airport

Fundamenten gelegd van logistieke nieuwbouw op Brussels Airport
24-05-2019 11:22 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

ZAVENTEM - Op Brussels Airport zijn de funderingspalen geplaatst van het logistieke project gelegen aan de westkant van Brucargo, het logistieke platform van de luchthaven. Op de site komt een nieuw logistiek gebouw voor vrachtafhandeling met een directe toegang tot het tarmac. De symbolische start van de nieuwbouw werd bijgewoond door burgemeester Marc Grootjans van Machelen, en de CEO’s van de drie toekomstige huurders Kuehne & Nagel, World Flight Services en Expeditors.

Brussels Airport biedt op Brucargo een cruciaal platform voor de import en export in ons land. Vandaag zijn meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten aanwezig op Brucargo, waardoor de zone een belangrijke logistieke draaischijf voor internationale handel en het luchttransport in Europa is. De zone is dankzij de bijzonder centrale ligging tussen alle belangrijke industriële centra, een cruciale motor voor economische groei in ons land en de regio.

“Met deze investeringen in de verdere kwalitatieve uitbouw van Brucargo breidt de luchthaven aanzienlijk het aanbod uit aan afhandelingsruimte en in het bijzonder aan gekoelde opslagruimte. Deze temperatuurgecontroleerde ruimtes zijn niet alleen van groot belang voor verschillende sleutelsectoren in ons land zoals biotech en farma, maar ook voor de import en export van verse en bederfbare goederen. Twee nichemarkten waarin Brussels Airport gespecialiseerd is en ook verder in investeert”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Bij de constructie van dit logistieke gebouw worden ook verschillende duurzaamheidsaspecten meegenomen. Zo komen er zonnepanelen op het dak van de kantoren en een groendak. De gebouwen zullen ook spaarzaam omgaan met water, dankzij de installatie van wadi’s voor waterinfiltratie en regenwaterputten voor hergebruik van regenwater. In de gebouwen worden eveneens ledverlichting en warmtepompen geïnstalleerd.

Om de mobiliteit op de luchthaven te verbeteren en meer duurzame manieren van transport voor personeel te faciliteren, komen er laadpalen voor elektrische voertuigen, net als twee extra bushaltes en een nieuw fietspad in de zone.

Brussels Airport ontwikkelt de gebouwen in eigen beheer. De constructie maakt deel uit van een investering van 100 miljoen euro in de modernisering van Brucargo. In de loop van 2020 zal het gebouw opgeleverd worden en kunnen deze in dienst genomen worden door de huurders Kuehne & Nagel, World Flight Services (WFS) en Expeditors.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions