Egeria neemt vliegtuigschilder MAAS Aviation over

Egeria neemt vliegtuigschilder MAAS Aviation over
23-05-2019 14:05 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - De Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria heeft een meerderheidsbelang genomen in de MAAS Aviation Group. Het management van het bedrijf, dat haar hoofdkantoor heeft in het Ierse Dublin, houdt een minderheidsbelang in het bedrijf. MAAS Aviation heeft met vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten wereldwijd een leidende positie als schilder van passagiersvliegtuigen.Oprichter, grootaandeelhouder en Executive Chairman Darragh Hall neemt na bijna 40 jaar afscheid van het bedrijf. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

MAAS Aviation is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en heeft succesvolle partnerships gerealiseerd met zowel OEM als vliegmaatschappijen. Het bedrijf heeft een belangrijke positie als leverancier van de Airbus Group voor de productiefaciliteiten van deze vliegtuigbouwer in Hamburg, Duitsland en in Mobile, Alabama (VS). MAAS Aviation heeft daarnaast gespecialiseerde vestigingen voor het schilderen van vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport, in Woensdrecht en in Mobile, Alabama. Het bedrijf heeft mede dankzij een aantal belangrijke, langlopende contracten een uitstekend uitgangspositie om verder te groeien.

MAAS heeft naast het zelf schilderen van passagiersvliegtuigen ook veel expertise ontwikkeld in het ontwerpen en de ontwikkeling van geavanceerde, state-of-the-artlocaties voor het schilderen van vliegtuigen. Dit heeft in combinatie met de enorme kennis en ervaring van MAAS Aviation als schilder van vliegtuigen de afgelopen jaren bijgedragen aan de groei van het bedrijf. De faciliteiten van MAAS Aviation behoren tot de beste ter wereld.

De investering door Egeria geeft het management de financiële armslag en ondersteuning om de geplande groei te realiseren en in te spelen op de toenemende vraag naar het schilderen van vliegtuigen door de mondiale groei in de luchtvaartsector.

Egbert Prenger,partner bijEgeria:"MAAS Aviation heeft met haar expertise en sterkemarktpositiealles in huis om verder te groeien, en we zijn blij dat we als Egeria deel mogen uitmaken van de toekomst van het bedrijf. De lange-termijn relaties die MAAS heeft met haar klanten en met verschillende vliegtuigbouwers OEM-producenten is een bewijs dat MAAS Aviation voldoet aan de hoge standaarden in deze industrie en bevestigen ons vertrouwen in het bedrijf. Wij denken dat MAAS Aviation met haar kennis en ervaring en dankzij het gemotiveerde management en de kundige werknemers alles in huis heeft om de komende jaren sterk te groeien. Omdat dit een langere scope vergt dan onze reguliere investeringen wordt MAAS Aviation onderdeel van Egeria Evergreen."

TimMacdougald, CEO van MAAS Aviation: "Wij zijn zeer verheugd over de participatie van Egeria omdat deze ons in staat stelt om te investeren in zowel het personeel als in onze infrastructuur. Hierdoor kunnen we onze bestaande activiteiten verstevigen en, nog belangrijker, de groeiplannen van bedrijf realiseren. We hebben de afgelopen jaren een significante organische groei weten te realiseren en dit is het juiste moment om deze groei met de steun van Egeria te versnellen. Hierbij zullen internationale groeikansen onze speciale aandacht hebben. Ik wil ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om Darragh Hall te bedanken voor zijn bijdrage aan het bedrijf dat hij bijna 40 jaargeleden heeftopgericht. Onze COO MarkGidman, ikzelfen al onze collega's zien uit naar de kans om het bedrijf naar een nieuwe fase te brengen."

De vertrekkende grootaandeelhouder en oprichter Darragh Hall: "Het was een groot voorrecht om zo lang met dit team te mogen werken en om onderdeel te zijn van het bedrijf dat MAAS is geworden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de rol van het personeel en het huidige management daarbij geweest is. Speciale dank gaat daarbij uit naar Tim Macdougald, Mark Gidman,Fran Carewen het hele team van geweldige mensen die week na week fantastische resultaten boekt. Ik ben blij dat het bedrijf met Egeria een nieuwe partner heeft gevonden die MAAS Aviation in staat zal stellen om nog verder te groeien. Onze filosofie is altijd geweest dat de allerbeste kwaliteit vanzelf nieuwe klanten aantrekt. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst heel veel moois in petto heeft."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden