Clicky


Groningers willen actie van kabinet na nieuwe aardbeving

Groningers willen actie van kabinet na nieuwe aardbeving
23-05-2019 12:15 | Binnenland | auteur ANP

LOPPERSUM - De versterking van huizen en de aanpak van de problemen in het Groningse aardbevingsgebied moeten nu echt van de grond komen. Dat is donderdag de boodschap van regionale bestuurders tijdens een bezoek van de ministers Wiebes en Ollongren aan Westerwijtwerd. Daar deed zich woensdag een aardbeving voor met een kracht van 3.4.

Wiebes (Economische Zaken) en Ollongren (Binnenlandse Zaken) werden donderdagochtend door burgemeester Hans Engels ontvangen op het gemeentehuis in Loppersum. "Ze krijgen hier een update van de situatie en we willen ze het gevoel van urgentie overbrengen dat het echt anders moet. De aanpak van de problemen moet nu echt worden versneld.”

De Groningse actievoerder Jan Dales schoot de bewindslieden bij aankomst aan. Dales moet op doktersadvies verhuizen naar Drenthe. "Je voelt de enorme frustratie van de Groningers”, zegt minister Ollongren. "We doen al ontzettend veel, maar het gaat niet goed en niet snel genoeg.”

Minister Wiebes zei dat hij samen met Ollongren naar Groningen is gekomen om van de Groningers zelf te horen hoe ze de aardbeving van woensdagochtend in Westerwijtwerd hebben ontvangen. "Ik wil vandaag met bestuurders gaan praten over hoe we de aanpak van de problemen kunnen versnellen. Maar eerst wil ik luisteren." De minister wilde niet zeggen of hij de Groningers donderdag nog een belofte kon doen. Ollongren wil donderdag geen beloftes doen die ze niet kan waarmaken.

Beide ministers gaan donderdagmiddag ook nog in gesprek met bewoners in Westerwijtwerd. Later op de middag staat er op het Provinciehuis in Groningen nog een overleg gepland met andere regionale bestuurders.

Foto's

  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions