Transport Online - Britse providers doen Huawei in de ban

Britse providers doen Huawei in de ban

Britse providers doen Huawei in de ban
22-05-2019 16:45 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse telecomaanbieders Vodafone en EE bieden voorlopig geen telefoons van Huawei aan voor hun nieuwe 5G-netwerken. Dat doen ze omdat het Chinese techbedrijf die toestellen mogelijk niet meer van updates kan voorzien. Huawei is door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet en daardoor heeft Google besloten dat de Chinezen niet meer de officiële versie van besturingssysteem Android mogen gebruiken.

Concreet betekent de stap voor Vodafone dat er geen bestellingen voor het voor 5G geschikte Huawei-toestel Mate 20X meer worden aangenomen. EE heeft voorlopig besloten dat het bedrijf helemaal geen 5G-toestellen van Huawei aan zal bieden.

Eerder besloten twee grote Japanse telecombedrijven, SoftBank en KDDI al om de lancering van het Huawei-toestel P30 Lite uit te stellen. De grootste Japanse telecomaanbieder, NTT DoCoMo, denkt daar nog over na.

De Britse chipontwerper ARM, heeft ook besloten geen zaken meer te doen met Huawei. Het Chinese bedrijf gebruikt ontwerpen van ARM voor verschillende chips in zijn mobiele telefoons. ARM volgt daarmee het voorbeeld van Amerikaanse chipmakers als Intel, Qualcomm en Broadcom.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions