Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1600 kilo cocaïne

Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1600 kilo cocaïne
22-05-2019 16:40 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HELDER - Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de middag van 16 mei 2019 een grote drugsvangst gedaan in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht.

Na het ontdekken van een verdachte boot door de NH-90 helikopter, is deze tot stoppen gebracht en is ruim 1600 kilogram cocaïne onderschept. De drugs en bemanning zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwachtautoriteiten. Zij dragen zorg voor verdere vervolging.

Zr.Ms. Groningen is pas sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip dient als stationsschip om op te treden tijdens drugsbestrijdingsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast is het schip inzetbaar voor diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en reddingsoperaties. Eerder deze maand verleende Zr.Ms. Groningen nog hulp aan een in problemen geraakt motorjacht.

Voor het uitvoeren voor deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee snelle FRISC-rubberboten en een NH-90 helikopter. Het marineschip opereert de komende twee jaar nog in het gebied. Tussendoor wisselt de bemanning.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,474

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden