Clicky


Drones verboden op deel Veluwse heide

Drones verboden op deel Veluwse heide
22-05-2019 16:29 | Binnenland | auteur ANP

RHEDEN - Wilde dieren op de Veluwse heide schrikken van drones. De gemeente Rheden gaat vliegen met drones op het Rozendaalse Veld daarom verbieden. Dat staat in het nieuwe beheersplan voor het natuurgebied aan de zuidkant van de Veluwe.

Het Rozendaalse Veld, een ongerept gebied met heide, bos en stuifzand, trekt steeds meer recreanten. Dat is niet goed voor de kwetsbare natuur. Zo vergrast de heide heel snel, omdat wild er niet meer graast. De wilde dieren worden weggejaagd door drones maar ook door illegaal loslopende honden, volgens de gemeente een dagelijks probleem in het natuurgebied. Handhavers gaan daar streng op controleren.

Rheden laat geen nieuwe grote evenementen meer toe in het gebied, hoewel daar veel aanvragen voor zijn. En wie wel iets mag organiseren, moet daarvoor terugbetalen aan de natuur in de vorm van arbeid of geld.

Rheden wil ook dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een andere plek zoekt voor het laten ploffen van gevonden munitie. In de omgeving van Arnhem worden nog veel oorlogsresten gevonden. De EOD gebruikt graag het kale stuifzand, maar dat lijdt daaronder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats