Transport Online - TLV en FEBETRA ontstemd: nachtopening Antwerpse haven komt met prijskaartje

TLV en FEBETRA ontstemd: nachtopening Antwerpse haven komt met prijskaartje

TLV en FEBETRA ontstemd: nachtopening Antwerpse haven komt met prijskaartje
22-05-2019 12:06 | België | auteur Redactie

BRUSSEL/ANTWERPEN - TLV en Febetra, Belgische transportorganisaties, zijn al jarenlang vragende partij om de Antwerpse haventerminals ’s nachts open te houden. Na maandenlang overleg breidt nu ook PSA Antwerp op de rechteroever uit naar de nacht. Vervoerders krijgen zo meer combinatiemogelijkheden, wat de efficiëntie van het Antwerpse goederenvervoer vooruithelpt.

"Tot zover het goede nieuws. Aan de nachtopening zijn namelijk kosten verbonden. Zowel overdag als ’s nachts betaal je 2,34 euro voor elke container die je wil op- of afzetten op Europa en Noordzee Terminal. Een gering bedrag, maar toch onaanvaardbaar voor Febetra en TLV: de sector wordt opnieuw opgezadeld met extra kosten waarvoor het niet verantwoordelijk is. Ook blijft het gros van de depots ’s nachts dicht, wat de opties van de nachtopening weer beperkt", aldus de organisaties in een verklaring.

"De prijs per container was een absolute voorwaarde van PSA Antwerp aan de onderhandelingstafel. Als sector staan we met de rug tegen de muur. TLV en Febetra adviseren hun leden om de totale meerprijs van elk bezoek aan de PSA-terminals aan de opdrachtgevers door te rekenen, met inbegrip van onder andere de kosten gelinkt aan administratie en voorfinanciering. Tegelijk blijven Febetra en TLV ijveren voor ruimere openingsuren aan de volledige landzijde in de haven en het hinterland. De nachtopening bij PSA zal de komende maanden op regelmatige basis geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd worden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions