Chinezen trekken samen op tegen Boeing

Chinezen trekken samen op tegen Boeing
22-05-2019 11:59 | Algemeen | auteur ANP

PEKING - Drie grote Chinese luchtvaartmaatschappijen trekken gezamenlijk op tegen Boeing in de kwestie rond de gewraakte toestellen van het type 737 MAX die al maanden noodgedwongen aan de grond staan. Air China, China Southern en China Eastern willen door de vliegtuigmaker gecompenseerd worden voor geleden schade.

De Boeings 737 MAX worden uit voorzorg aan de grond gehouden, nadat zich in korte tijd twee vliegtuigrampen met dergelijke toestellen voltrokken. De bundeling van krachten door de Chinese luchtvaartreuzen komt op het moment dat luchtvaartautoriteiten praten over aanpassingen die aan de toestellen moeten worden gedaan om ze weer luchtwaardig te maken.

De timing van de drie maatschappijen is saillant gelet op de oplopende handelsspanningen tussen China en de VS. China was het eerste land dat de 737 MAX-toestellen aan de grond hield na de ramp in Ethiopië twee maanden geleden. Een paar maanden daarvoor stortte een Boeing 737 MAX in Indonesië neer.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden