Transport Online - Yara Sluiskil in North Sea Port viert 90-jarig bestaan

Yara Sluiskil in North Sea Port viert 90-jarig bestaan

Yara Sluiskil in North Sea Port viert 90-jarig bestaan
22-05-2019 10:37 | Haven Nieuws | auteur Redactie

SLUISKIL - Yara Sluiskil blaast dit jaar 90 kaarsen uit op haar verjaarstaart en viert dat met verschillende mijlpalen. Eén daarvan is de officiële opening van de Ureum-8 fabriek op dinsdag 21 mei. De kunstmestfabrikant deed een investering van 240 miljoen in de fabriek.

De Ureum-8 fabriek heeft een innovatieve pijpreactor met gepatenteerde technologie waarvan in Sluiskil de eerste is gebouwd op industriële schaal. De fabriek beantwoord aan de groeiende vraag naar zwavelhoudende meststoffen.

Yara Sluiskil maakt minerale meststoffen voor de voedselproductie (kunstmest) en industriële chemicaliën, zoals AdBlue.

In de 90 jaar dat Yara Sluiskil bestaat heeft het zich sterk verankerd in North Sea Port. Duizenden mensen werkten generaties lang in Sluiskil. En het bedrijf sluit perfect aan bij de grensoverschrijdende ambities van North Sea Port: meer dan de helft van de ingenieurs die bij Yara werken, komen uit België.

Maar de kunstmestfabrikant investeert ook in haar relaties buiten het bedrijf. Via een klankbordgroep wordt er met de omgeving gecommuniceerd bijvoorbeeld. Het bedrijf geeft ook regelmatig rondleidingen voor scholen uit de omgeving en geeft gastlessen in het middelbaar onderwijs.

Dit jaar is ook het 10-jarig bestaan van WarmCO2. Dat maakt gebruik van de restwarmte en rest-CO2 van Yara. Daarmee worden tuinders in het glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen van restwarmte voorzien. Dat levert een besparing op van 55 miljoen kubieke meter aardgas en een reductie van 135.000 ton CO2 uitstoot.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions