Clicky

 
Transport Online - 'Meer Chinese bedrijven verbannen van tech VS'

'Meer Chinese bedrijven verbannen van tech VS'

'Meer Chinese bedrijven verbannen van tech VS'
22-05-2019 10:20 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse regering is van plan sancties op te leggen aan meerdere Chinese beveiligingsbedrijven, waaronder de grote producent van bewakingscamera's Hikvision. Dat meldden ingewijden bij het Witte Huis. Door de bedrijven op een zwarte lijst te zetten kunnen die geen Amerikaanse technologie meer kopen, net als onlangs met het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werd gedaan.

Naar verluidt is de regering van president Donald Trump bezorgd over de rol die de bedrijven spelen bij de Chinese onderdrukking van de Oeigoeren, een islamitisch volk in het westen van het land. Zo zou de surveillance-apparatuur van Hikvision, Dahua en andere ondernemingen, met ook gezichtsherkenningstechnologie, gebruikt worden in bijvoorbeeld interneringskampen waarin volgens schattingen 1 miljoen Oeigoeren worden vastgehouden.

Hikvision is marktleider op het gebied van surveillance-apparatuur waaronder beveiligingscamera's die wereldwijd worden verkocht. Een bestuurder van het concern verklaarde dat Hikvision nog niet is geïnformeerd over de dreigende sancties van de VS.

De Amerikaanse ban tegen Huawei heeft te maken met spionageverdenkingen rond het technologieconcern. Overigens werden de restricties tegen Huawei dinsdag nog negentig dagen uitgesteld, mede om contractuele verplichtingen na te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions