Clicky


Politieagent toont dode vrachtwagenchauffeur aan filmende chauffeurs

Politieagent toont dode vrachtwagenchauffeur aan  filmende chauffeurs [+video's]
22-05-2019 10:04 | Buitenland | auteur Redactie

NEURENBERG - "Je zou je moeten schamen!" Na een ernstig ongeluk op de A6 tussen Roth en de kruising Neurenberg-Zuid heeft een politieagent verschillende vrachtwagenchauffeurs en automobilisten gevraagd uit hun auto en cabine te komen en hen geconfronteerd met het lichaam van een omgekomen vrachtwagenchauffeur.

Na het dodelijk ongeluk op de Duitse A6 probeerden vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die het ongeval te filmen en/of te fotograferen met hun smartphone.

Bij politieagent Stefan Pfeiffer schoot dit in het verkeerde keelgat en hij riep de chauffeurs driftig op uit hun vrachtwagen te komen om het lichaam van de dode vrachtwagenchauffeur maar eens van dichtbij te komen bekijken. "Wil je foto's maken van een dode? (..) Je zou je moeten schamen!", zei de agent.

Geen spel, maar bittere realiteit

Naderhand legde de politieagent uit: "Je moet ze laten realiseren wat ze doen en we vinden dat directe confrontatie met de situatie mensen zal schokken en hopelijk zal laten realiseren dat dit geen spel is, maar bittere realiteit."

Vrachtwagenchauffeur stierf op de plaats van het ongeval

Het ongeval op de A6 vond dinsdagochtend rond 11:20 uur plaats op de A6 in de richting van Amberg. Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur kwam bij het ongeval om het leven. Hij was op zijn voorligger, eveneens een vrachtwagen, gereden die langzaam reed.