Transport Online - 'British Steel staat op omvallen'

'British Steel staat op omvallen'

'British Steel staat op omvallen'
21-05-2019 19:33 | Financieel | auteur ANP

LONDEN - De Britse staalproducent British Steel verkeert in grote financiële problemen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het bedrijf heeft de Britse regering om een noodlening van 30 miljoen pond gevraagd. Die moet uiterlijk dinsdagmiddag worden toegekend, anders kan woensdag al een bewindvoerder worden aangesteld.

Bij British Steel werken 5000 mensen, bij toeleveranciers staan nog eens 20.000 mensen onder contract. Het bedrijf werd in 2016 door investeerder Greybull voor 1 pond overgenomen van het Indiase Tata Steel, dat af wilde van de verlieslatende tak.

British Steel had de overheid in eerste instantie om een lening van 75 miljoen pond gevraagd. Dat werd verlaagd nadat eigenaar Greybull meer geld in het staalbedrijf besloot te steken.

De Britse onderminister voor bedrijven Andrew Stephenson liet naar aanleiding van vragen van de Labour-partij weten dat de regering al enige tijd met British Steel praat. Binnen de wettelijke grenzen die er zijn, zal de regering volgens hem alles doen om de staalindustrie te ondersteunen.

Labour roept de regering op de gevraagde lening te verstrekken. Ook vakbonden willen dat dat gebeurt om banen in het noorden van het land te behouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions