Clicky


Van den Bosch Transporten kiest opnieuw voor Renault Trucks T

Van den Bosch Transporten kiest opnieuw voor Renault Trucks T [+video]
21-05-2019 16:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ERP - Na de ingebruikname van 42 Renault Trucks T in 2018 heeft Van den Bosch Transporten uit het Brabantse Erp opnieuw voor Renault-trucks gekozen. Het bedrijf neemt medio mei de eerste uit een tweede serie van in totaal 61 Renault Trucks T in gebruik. De levering bestaat dit keer uit Renault Trucks T 460 4x2-trekkers en 6x2-midlift trekkers. De voertuigen worden ingezet voor het transport van vloeibare en droge bulkgoederen binnen Europa.

De nieuwe Renault Trucks T’s zijn net als de voertuigen uit 2018 uitgerust met de 460 pk sterke DTI 11-liter motor. Daarnaast zijn 29 trucks voorzien van een midliftas van Estepe om een hoger laadvermogen te creëren.

Laag eigen gewicht

Het lage eigen gewicht van de trekkers speelde een doorslaggevende rol bij de keuze voor Renault-trucks. “Doordat de Renault Trucks T een laag eigen gewicht heeft, past hij goed binnen onze lichtgewichtstrategie. Het inzetten van lichtgewicht-equipement resulteert in een hogere laadcapaciteit, waardoor meer productvolume vervoerd kan worden. Daarmee kunnen wij het onderscheid maken op de Europese bulktransportmarkt”, verklaart Eli Smeding, Operations Manager Trucking bij Van den Bosch Transporten.

Ook de goede ervaringen die Van den Bosch reeds opdeed met de Renault-trucks speelden een belangrijke rol bij de herhaalaankoop. “Onze chauffeurs blijven erg te spreken over het rijcomfort en de kracht van de Renault Trucks T”, vervolgt Eli Smeding.

Ook chauffeur Carlo Meeuwsen is enthousiast over de Renault-truck: “Het vermogen is uitstekend. Ik ben zonder problemen snel boven. Bovendien rijdt de truck comfortabel.”

Chauffeurstevredenheid

Chauffeurstevredenheid blijft een belangrijke rol spelen bij Van den Bosch. Uit een eerder gehouden medewerkersonderzoek bleken vooral het comfort, het vermogen en de grootte en uitrusting van de cabine belangrijke vereisten voor chauffeurs. “De mening van onze chauffeurs nemen wij uiterst serieus. Zij zijn tenslotte degenen die dag in dag uit met de voertuigen moeten werken. Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs en ons belangrijkste kapitaal. Als onze chauffeurs uitgerust, tevreden en representatief bij de klant aankomen, dan is dat een geweldig visitekaartje voor Van den Bosch”, besluit Eli Smeding.

De trucks worden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Groep uit Veghel.

Foto's

  • Hendrik Kelholt
    Hendrik Kelholt
  • Van Dodewaard
    Van Dodewaard
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    OTTEN