Clicky

 
Transport Online - Trailerbouwer Tracon Trailers failliet verklaard [UPDATE]

Trailerbouwer Tracon Trailers failliet verklaard [UPDATE]

Trailerbouwer Tracon Trailers failliet verklaard [UPDATE]
21-05-2019 20:24 | Faillissementen | auteur Redactie

GIESSEN - [update di. 20:24 uur] Voor de rechtbank van Zeeland-West-Brabant is vrijdag 17 mei Dutch Trailer Engenieers BV failliet verklaard. Onder deze besloten vennootchap zijn onder meer de handelsnamen Tracon, Tracon Trailers, Tracon Ecocombi en Trailerconfigurator aktief. Het bedrijf werd een dag eerder, op 16 mei, al uitstel van betaling verleend. 

Volgens curator mr. M.C.J. Oonk-Pallandt werkten er tien mensen bij het bedrijf. "De oorzaak van het faillissement zou volgens de bestuurder gelegen zijn in terugvallende verkopen na het vertrek van een belangrijke verkoopmedewerker en langere levertijden van leveranciers (waarmee overigens de hele branche op dit moment zou kampen), waardoor, ondanks een gevulde orderportefeuille, liquiditeitstekorten zijn ontstaan. Of dit inderdaad de oorzaak is van het faillissement zal, zoals te doen gebruikelijk, door mij in een later stadium onderzocht worden", aldus Mr. Oonk in een reactie aan Transport Online dinsdagavond.

Er wordt op dit moment niet doorgewerkt bij het bedrijf. De curator: "Op dit moment wordt er in beginsel niet doorgewerkt. Deze week ligt de onderneming dus grotendeels stil. Omdat het personeel in beginsel, afhankelijk van hun contract, krijgt doorbetaald onder de loongarantieregeling van het UWV moet het personeel zich wel beschikbaar houden voor werkzaamheden."

Er zijn volgens de curator al enkele geïnteresseerden die het bedrijf willen doorstarten. ZIj ontvangen deze week een biedingsbrief. De curator benadrukt echter dat er nog mogelijkheid is om te bieden op het bedrijf. Ze zegt: "Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met donderdag 23 mei aanstaande bij mij melden: na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring wordt een aantal documenten toegezonden, op basis waarvan men kan beoordelen of een bieding wordt uitgebracht. De termijn voor de biedingen sluit op vrijdag 24 mei aanstaande om 12.00 uur. Er is dus haast geboden, omdat de ervaring leert dat doorgaans enkel een snelle doorstart succesvol kan zijn."

Tracon startte, volgens de bedrijfswebsite, in 1978 als een metaalconstructiebedrijf in Heesch. Eind jaren '80 specialiseerde het bedrijf zich in het ontwikkelen en produceren van chassis en wissellaadbakken op maat. 

In 2000 werd Dercks uit Wijchen overgenomen en uiteindelijk samengevoegd met Tracon Trailers in Uden. In 2009 introceerde Tracon Ecocombi de LZV Combitrain. Een oplegger met een schuifbaar asstel, die zowel als individuele oplegger inzetbaar is en als LZV-(tussen)oplegger.

Als eerste in Europa introduceerde Tracon recentelijk een uitgebreide Trailerconfigurator op haar website.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen