Transport Online - Surseance Britse restaurants Jamie Oliver

Surseance Britse restaurants Jamie Oliver

Surseance Britse restaurants Jamie Oliver
21-05-2019 13:29 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media. Uitstel van betaling, ook wel bekend als surseance van betaling, is vaak een voorbode van een faillissement, al is dat nog niet zeker.

De keten van Oliver is vooral bekend van Jamie's Italian. Van die pastarestaurants zijn er 25 in het Verenigd Koninkrijk waar ongeveer duizend mensen werken. Oliver heeft ook nog een aantal andere restaurantketens, waaronder een aantal barbecuezaken.

In Nederland heeft Jamie's Italian vestigingen in Rotterdam en Den Haag. Die blijven volgens het bedrijf gewoon open, net als andere restaurants buiten het Verenigd Koninkrijk die door franchisenemers worden gerund.

Olivers volledige zakenimperium, waar ook zijn tv-programma's en internetvideokanaal onder vielen, was enkele jaren geleden nog goed voor een omzet van bijna 160 miljoen pond. Daarvan was driekwart afkomstig van het in 2008 opgerichte Jamie's Italian.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions