Transport Online - Stuurman van Maersk Patras overboord geslagen en na zoektocht niet gevonden

Stuurman van Maersk Patras overboord geslagen en na zoektocht niet gevonden

Stuurman van Maersk Patras overboord geslagen en na zoektocht niet gevonden
21-05-2019 12:07 | Buitenland | auteur Redactie

CANADA - Zondagochtend 19 mei is op Saint Lawrence River in Canada de tweede stuurman van het containerschip de Maersk Patras overboord geslagen/ De zoek- en reddingsactie was zonder succes en is nu afgeblazen. De man is niet meer gevonden.

Op 19 mei 2019 omstreeks 9.30 uur plaatselijke tijd, viel de tweede stuurman van het schip Maersk Patras overboord in de Saint Lawrence Rivier ten noordoosten van de kruising met de Saguenay River. Verscheidene schepen, waaronder de Maersk Patras, die ook door vliegtuigen werden gesteund, waren betrokken bij de opsporings- en reddingsoperatie, gecoördineerd door het Marine Search & Rescue Center (MRSC) van de Canadese kustwacht. De zoek- en reddingsoperatie begon onmiddellijk en werd 's avonds om ongeveer 20.00 uur plaatselijke tijd afgeblazen door de MRSC.

"Het is met spijt dat we het nieuws hebben ontvangen dat de opsporings- en reddingsoperatie niet succesvol was en we moeten concluderen dat we onze collega hebben verloren. Het is een tragische situatie voor het gezin en we hebben hen onze volledige steun aangeboden. Mijn diepste condoleances en gedachten gaan naar hen", zegt Søren Toft, COO van A.P. Moller - Maersk.

De tweede stuurman komt uit Sri Lanka. Maersk heeft contact met de familieleden en met de bemanningsleden van Maersk Patras, die crisisbegeleiding zullen ontvangen. Maersk zal volledig samenwerken met de autoriteiten bij het onderzoek naar het tragische incident.

Het containerschip Maersk Patras is gebouwd 1998 met een capaciteit van 2.902 TEU en vaart onder de vlag van Singapore.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions