Transport Online - Ook in Vlaanderen gesjoemel met mesttransport

Ook in Vlaanderen gesjoemel met mesttransport

Ook in Vlaanderen gesjoemel met mesttransport
21-05-2019 11:22 | Transport | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Net als in Nederland wordt ook in Vlaanderen gesjoemeld met mest. “Absoluut onaanvaardbaar”, noemt minister van Landbouw Koen Van den Heuvel de “onregelmatigheden’’.

De bewindsman reageert op berichtgeving in Vlaamse media dat er op grote schaal wordt gerommeld met mestverwerking. Vrachtwagens die mest van de boer naar de verwerker moeten brengen, zouden vaak (half)leeg zijn, terwijl de mest gewoon over het land wordt uitgereden. Met de fraude zouden miljoenen zijn gemoeid.

De mestfraude lijkt op de praktijken die in 2017 in Nederland aan het licht kwamen. Een agrarisch adviesbureau bleek mogelijk tientallen boeren in met name Brabant en Limburg te ‘helpen’ hun mestadministratie kloppend te krijgen. Het OM heeft meerdere zaken voor de rechter gebracht.

Volgens het Vlaamse groene parlementslid Bart Caron is het mestbeleid in Vlaanderen "al jaren in de greep van fraude en misbruiken". In een mestactieplan dat woensdag in het parlement wordt besproken, zitten volgens hem "te veel achterpoortjes".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen