Transport Online - Racelegende Niki Lauda krijgt ode tijdens Grand Prix in Zandvoort

Racelegende Niki Lauda krijgt ode tijdens Grand Prix in Zandvoort

Racelegende Niki Lauda krijgt ode tijdens Grand Prix in Zandvoort
21-05-2019 10:34 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - Het overlijden van voormalig Formule 1-coureur Niki Lauda leidt tot droevige reacties in de autosport. "Geschokt door het verlies van Niki Lauda. Hij was een echte legende in onze sport en iemand waar ik veel respect voor had. Moge hij ruste in vrede", reageert Max Verstappen.

Oostenrijker Niki Lauda overleed op 70-jarige leeftijd. Zijn familie maakte in de nacht van maandag op dinsdag bekend dat de drievoudig wereldkampioen ''vredig is ingeslapen''. Lauda's gezondheid was broos na een longtransplantatie in het najaar van 2018.

Jan Lammers reageerde dinsdag in de Veronica Ochtendshow van Giel Beelen. Hij vertelde dat er een eerbetoon aan hem zal worden gebracht tijdens de Grand Prix in Zandvoort volgend jaar. Lammers: "Ik kan nu al zeggen dat onze comeback van volgend jaar absoluut een eerbetoon zal zijn aan zijn carrière en zijn bijdrage aan de autosport. Iets wat proportioneel is met wat hij gepresteerd heeft daar is ons land te klein voor, maar we gaan absoluut iets bedenken wat een mooie ode is aan hem." Lammers noemt Lauda "een icoon van dat tijdperk, die tijd van racen. Er valt een leegte. Hij is voor het leven in ons geheugen gegrift en dat zal nooit meer weggaan.”

''Voor altijd in onze harten en onsterfelijk in onze geschiedenis. De autosport rouwt om het verpletterende verlies van een ware legende'', twitterde de Formule 1. ''Een trieste dag voor de Formule 1. De grote Ferrari-familie heeft met diepe bedroefdheid kennis genomen van het overlijden van onze vriend Niki Lauda, die twee keer wereldkampioen werd met de Scuderia. Hij blijft voor altijd in onze harten en in die van onze fans'', reageerde de Italiaanse renstal.

Voor Tom Coronel was Lauda een held. ''De poster boven mijn bed toen ik nog een jongetje was, zal ik nooit vergeten. Dank voor je eerlijkheid en vechtlust'', aldus de ervaren autocoureur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions