Een op negen vrouwen wisselt van baan na pesten

Een op negen vrouwen wisselt van baan na pesten
21-05-2019 09:41 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Ruim 11 procent van de werkende vrouwen in Nederland heeft weleens van baan gewisseld omdat zij gepest werd door collega’s of een leidinggevende. Dat is bijna twee keer zo hoog als het percentage van mannen die vertrekken als gevolg van pesterijen (6,5 procent). Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Tentoo.

Gemiddeld wordt één op de zes Nederlanders in loondienst weleens gepest door collega’s. Hoewel het verschil tussen mannen (15,2 procent) en vrouwen (16,9 procent) die dit hebben meegemaakt niet groot is, is er wel veel verschil in de actie die erop wordt genomen.

"We moeten helaas concluderen dat pesten op de werkvloer nog steeds een actueel thema is. Pesten heeft een bijzonder negatieve invloed. Het zorgt voor stress, verzuim en kan zelfs leiden tot het vertrek van een werknemer. We zien in het onderzoek dat meer vrouwen dan mannen ervoor kiezen om weg te gaan bij hun werkgever als zij gepest worden," aldus Noortje Hendrikx, algemeen directeur van Tentoo.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden