Transport Online - Hof gelast hervatten behandeling van verlamde Vincent Lambert

Hof gelast hervatten behandeling van verlamde Vincent Lambert

Hof gelast hervatten behandeling van verlamde Vincent Lambert
21-05-2019 00:18 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Het hof van beroep in Parijs heeft opdracht gegeven de behandeling van de verlamde Vincent Lambert te hervatten. Het hof stelde dat ''alle maatregelen'' moeten worden genomen om de 42-jarige Lambert in leven te houden tot een VN-commissie het dossier van de Fransman heeft bekeken. Hij verkeert al ruim tien jaar in een vegetatieve toestand.

Bronnen rond de familie en de advocaat van de ouders, die hun zoon in leven willen houden, hadden eerder maandag gemeld dat artsen in Reims de behandeling van Lambert hadden gestaakt.

Het lot van Lambert heeft Frankrijk en zijn familie verdeeld. De man raakte verlamd tijdens een motorongeval in 2008. Zijn echtgenote en meerdere broers en zussen steunen het beëindigen van de behandeling, maar de strenggelovige ouders zijn daar fel op tegen. Zij voerden een jarenlange juridische strijd om dat te verhinderen.

De raadsman van de ouders zei dat maandag is begonnen met het uitschakelen van de apparatuur die hem in leven houdt. De ouders reageerden woedend. "Ze zijn monsters. Monsters", zei moeder Viviane (73) bij het Hôpital Sébastopol, waar zich afgelopen weekend ook betogers verzamelden. "Ik wil mijn zoon zien voordat hij gaat slapen."Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions