Transport Online - 'FNV misbruikt KLM in een onderhandeling met Vereniging Nederlandse cateringorganisaties'

'FNV misbruikt KLM in een onderhandeling met Vereniging Nederlandse cateringorganisaties'

'FNV misbruikt KLM in een onderhandeling met Vereniging Nederlandse cateringorganisaties'
20-05-2019 16:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Er lopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de catering. Dit is een aangelegenheid van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (VENECA) en de vakbonden. KLM is geen partij, maar ‘slechts’ één van de klanten.

"Ondanks het feit dat KLM hierin geen partij is, vond FNV het nodig om vandaag met ongeveer dertig man voor de poort van KLM’s hoofdkantoor te ‘organizen’. De actievoerders wilden in Amstelveen een petitie aan het hoofd van HR aanbieden, om vervolgens naar het gebouw van KLM Catering Services (KLC) op Schiphol Noord door te rijden waar een delegatie klaar zat om de actievoerders te ontvangen", aldus een perswoordvoerder van KLM.

Op het hoofdkantoor waren de actievoerders niet welkom. "Het is immers onacceptabel dat KLM, als goede werkgever, in deze door de FNV wordt misbruikt in een onderhandeling waarin KLM geen partij vormt. KLM signaleert bij FNV een trend waarbij het landelijk profileren van de vakbond een doel op zich lijkt te zijn. Grote organisaties met goede naam -zoals KLM- worden gebruikt om media aandacht te genereren. Naar KLM’s mening is dit niet in het belang van haar leden en haar medewerkers."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions