Clicky

 
Transport Online - Op meer vluchten KLM betalen voor koffer

Op meer vluchten KLM betalen voor koffer

Op meer vluchten KLM betalen voor koffer
20-05-2019 13:37 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

AMSTERDAM - Reizigers van KLM moeten op meer verre vluchten extra gaan betalen voor hun ruimbagage. Het gaat om stapsgewijze uitbreiding van een regeling die al gold voor vluchten binnen Europa en naar Noord-Amerika. Ook bij Air France wordt de uitgebreide regeling van kracht. Medio volgend jaar moet de regeling op alle vluchten zijn ingevoerd.

De uitbreiding van de maatregel moet KLM helpen in de concurrentiestrijd met prijsvechters als Norwegian Air en IAG-dochter Level. Bij KLM komt de regeling erop neer dat voor het inchecken van een koffer circa 100 euro moet worden betaald.

KLM maakt gebruik van drie soorten tickets. De goedkoopste tickets exclusief ruimbagage worden volgens KLM goedkoper. Andere tickets inclusief ruimbagage zijn wel iets duurder dan de zogeheten light-tickets.

Bij de invoering van de bagageregeling voor Europese en Amerikaanse bestemmingen een paar jaar geleden zei KLM dat deze niet bedoeld was om mensen meer geld uit de zak te kloppen, maar om de bagage ''los te koppelen'' van de tarieven.

Voor veel Europese bestemmingen gingen volgens het bedrijf de ticketprijzen omlaag, dus passagiers die alleen handbagage meenemen zijn juist goedkoper uit. KLM kijkt naar grotere bagagebakken, zowel op nieuwe als bestaande vliegtuigen. Ook worden reizigers geïnformeerd via een app dat een betreffende vlucht vol zit en dat daar rekening mee moet worden gehouden in verband met de handbagage.

KLM heeft ook een proef lopen op de parkeerplaats P3, waar bagage alvast kan worden ingecheckt. Dit om de druk op de luchthaven zelf verder te verlichten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions