Werkstraf voor leidinggevende die HEMA bestal

Werkstraf voor leidinggevende die HEMA bestal
20-05-2019 13:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een leidinggevende van de HEMA in Delft is veroordeeld tot 240 uur werkstraf, omdat zij vijftien maanden lang vele honderden artikelen heeft verduisterd bij haar werkgever. Van deze straf is 80 uur voorwaardelijk. Daarnaast krijgt Bianca H. (48) een meldplicht, moet ze zich laten behandelen en meewerken aan schuldhulpverlening, zo oordeelde de rechtbank in Den Haag maandag. Ook moet ze de HEMA ruim 12.500 euro terugbetalen.

Haar partner Hendrik P. (43) werd vrijgesproken. De rechtbank vindt niet bewezen dat hij ervan op de hoogte was dat de spullen die zij meebracht, waren gestolen. P. dacht dat ze die kocht met personeelskorting. De artikelen - variërend van chocola en lampen tot computerspullen - verkochten ze door op rommelmarkten en via internet.

De aanklager had tegen H. 180 uur werkstraf geëist en tegen haar partner P. 100 uur.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden