Transport Online - Duitse A9 weer vrij na ernstig busongeval [+foto's]

Duitse A9 weer vrij na ernstig busongeval

Duitse A9 weer vrij na ernstig busongeval [+foto's]
20-05-2019 10:16 | Buitenland | auteur Redactie

HALLE - Op de Duitse A9 heeft zondagmiddag 19 mei een ernstig busongeval plaatsgevonden waarbij één dode is te betreuren en alle 75 inizttenden gewond raakten. Maandagochtend kon de weg weer vrijgegeven worden, meldt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk met een Flixbus heeft het leven van een vrouw gekost. De exacte identiteit van de vrouw is nog niet bekend. Alle 75 inzittenden van de bus raakten gewond waarvan negen ernstig.

De Flixbus was onderweg van Berlijn naar München en kwam net van een tussenstop in Leipzig. Rond 17:30 uur verliet de dubbeldeks bus tussen Leipzig-West en Bad Dürrenberg een parkeerplaats. Daarna ging het mis. Volgens de eerste onderzoeksresultaten is de buschauffeur kort even ingedut. Hij raakte van de weg en de bus kantelde.

Bij het ongeval stak de vangrail dwars door de voorruit. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Bij het ongeval waren 56 ambulances, acht traumaheli's en talloze brandweerlieden en politieagenten in actie. De gewonden werden vervoerd naar in totaal 14 ziekenhuizen - vooral in Saksen-Anhalt en Saksen. Tientallen ambulances snelden op zondagavond in Saksen-Anhalt naar de plaats van het ongeluk.

De dode vrouw kon pas uren na het ongeluk uit het wrak worden gehaald. De bus moest eerst met een kraan omhoog worden getakeld eer de hulpdiensten erbij konden.

Maandagochtend kon de weg pas weer vrij worden gegeven.

Foto's van het ongeval vindt u hier!Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions