Transport Online - Explosie verwoest woning, twee doden

Explosie verwoest woning, twee doden

Explosie verwoest woning, twee doden
20-05-2019 09:56 | Buitenland | auteur ANP

RETTENBACH AM AUERBERG - Duitse hulpdiensten hebben het lichaam van een kind geborgen na een zware explosie in een woning. Het gaat om een 7-jarig meisje dat in het huis woonde, bevestigde de politie na identificatie.

Een enorme explosie maakte het pand in de Duitse plaats Rettenbach am Auerberg, ten zuidwesten van München, zondag met de grond gelijk. Reddingswerkers vonden in de nacht van zondag op maandag het lichaam van de 42-jarige vader van het meisje. Zijn 39-jarige echtgenote was twee uur na de ontploffing al gevonden. Zij is ernstig gewond.

Aanvankelijk werd gevreesd dat er mogelijk zeven personen lagen bedolven onder het ingestorte pand van drie verdiepingen. De twee zoons van het echtpaar waren echter niet thuis en een alleenstaande vrouw die er woonde evenmin.

De explosie is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een defect in een nabijgelegen leiding voor vloeibaar gas. Het verwoeste pand was overigens zelf niet aangesloten op dat netwerk voor de verwarming in de wijk. Volgens deskundigen moet er gedurende langere tijd gas zijn weggelekt dat onder of in de woning is terechtgekomen. Hoe dat kon gebeuren is nog een raadsel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions