Transport Online - Rampenoefening op Brussels Airport afgelopen weekend

Rampenoefening op Brussels Airport afgelopen weekend

Rampenoefening op Brussels Airport afgelopen weekend
20-05-2019 09:29 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Afgelopen zaterdag 18 mei werd op Brussels Airport een grote rampenoefening gehouden. Deze oefening, onder toezicht van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, werd gehouden in het kader van het provinciaal rampenplan en beantwoordde aan de veiligheidsnormen van het European Union Aviation Safety Agency (EASA), waar elke internationale Europese luchthaven aan moet voldoen. Er namen ongeveer 500 personen deel aan de oefening.

Om de twee jaar organiseert Brussels Airport een rampoefening met de diensten van Brussels Airport, de externe hulpdiensten en de noodplanningsorganisatie van de provincie Vlaams-Brabant. De oefening wordt gehouden om het nood- en interventieplan (NIP) te testen en om de verschillende actoren tijdens een grote oefening aan het werk te zien.

Dit jaar namen de brandweer en de veiligheids- en beveiligingsdiensten van Brussels Airport deel aan de oefening, net als de brandweer, de federale politie, het parket, de civiele bescherming, defensie en de medische interventiediensten. In totaal werden bijna 500 mensen ingezet, waaronder meer dan 100 figuranten, vrijwilligers van het Rode Kruis en personeelsleden van Brussels Airport, die de rol van slachtoffers en passagiers op zich namen.

De oefening simuleerde een botsing op het tarmac tussen een Boeing 737 van de maatschappij KetAir met 81 passagiers aan boord (+ 4 bemanningsleden) en een bus met 36 passagiers die op weg waren naar hun vliegtuig. De botsing veroorzaakte een brand aan boord van het vliegtuig waarbij helaas doden en gewonden te betreuren vielen. Het provinciaal rampenplan werd afgekondigd.

De rampoefening duurde in totaal drie en een half uur en is goed verlopen. Tijdens de debriefing met de verschillende actoren zullen alle fases van de oefening in detail overlopen worden. Het is immers de bedoeling om alle mogelijke verbeterpunten in de werkmethodes van de verschillende actoren onder de aandacht te brengen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions