Transport Online - Winstval voor Ryanair

 


Winstval voor Ryanair

Winstval voor Ryanair
20-05-2019 08:43 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DUBLIN - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Het concern ervaart stevige concurrentie en overcapaciteit op de luchtvaartmarkt. Daardoor staan ticketprijzen onder druk. Ook viel de belangrijke paasperiode net buiten het boekjaar.

Ryanair sloot het jaar tot en met maart af met een winst van 885 miljoen euro. Dat was een jaar eerder bijna 1,5 miljard euro. Ook de extra personeelskosten die Ryanair moest maken drukten het resultaat. Daarbovenop kwamen nog de gestegen brandstofkosten.

Qua boekingen voor de komende zomer doet Ryanair het naar eigen zeggen vooralsnog beter dan een jaar eerder. Maar het bedrijf benadrukt dat het met de ticketverkoop voor een groot deel afhankelijk is van lastminuteboekingen. Ook aanhoudende brexitonzekerheid kan negatief uitpakken voor het bedrijf. Ryanair rekent voor het lopende boekjaar op een winst tussen de 750 miljoen euro en 950 miljoen euro. Het bedrijf verwacht dat de ticketprijzen de komende tijd nog wel laag zullen blijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden