Transport Online - Gewonden door aanslag op toeristenbus Gizeh

Gewonden door aanslag op toeristenbus Gizeh

Gewonden door aanslag op toeristenbus Gizeh
19-05-2019 19:22 | Buitenland | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

CAÏRO - Door vermoedelijk een bomaanslag op een voorbijrijdende toeristenbus zijn zondag in de Egyptische stad Gizeh zeker zestien gewonden gevallen. Dat heeft een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid gezegd.

Verscheidene slachtoffers zijn buitenlanders. Hun nationaliteit is nog niet officieel bekendgemaakt, maar de Egyptische staats-tv meldde dat in het voertuig 25 Zuid-Afrikanen zaten. Later bevestigde de politiechef die het onderzoek leidt dat een aantal gewonden de Zuid-Afrikaanse nationaliteit heeft. In een auto die ook werd getroffen, liepen vier Egyptische inzittenden letsel op door glassplinters.

Volgens veiligheidsbronnen was de explosie vlak bij het nieuwe, nog niet geopende Groot Egyptisch Museum in Gizeh, een voorstad van Caïro en wereldberoemd door de piramides. In december kwamen in dezelfde buurt drie Vietnamese bezoekers en een lokale gids om het leven door een bermbom. Militanten kiezen de laatste jaren in Egypte regelmatig toeristen als doelwit. De verantwoordelijkheid voor deze actie is nog niet opgeëist.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions