Transport Online - Rutte: geen extra geld voor Songfestival

Rutte: geen extra geld voor Songfestival

Rutte: geen extra geld voor Songfestival
19-05-2019 10:27 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - De publieke omroep kan voorlopig niet rekenen op extra geld van het Rijk om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren. Dat kan best van het huidige omroepbudget, meent premier Mark Rutte. Hij denkt "niet dat het een heel populaire gedachte is om er nou meteen belastinggeld in te steken".

Door de overwinning van Duncan Laurence zaterdagavond is Nederland volgend jaar gastheer van het liedjesfestijn. Dat kan zomaar 30 miljoen euro kosten. Maar de Zweden wisten het drie jaar geleden voor 15 miljoen voor elkaar te krijgen, brengt Rutte in herinnering. "Dan kun je het uit je budget halen. Ik heb de indruk, als ik zo hier en daar de salarissen zie, dat er nog wat ruimte is."

Rutte sloot in talkshow WNL op Zondag nog niet helemaal uit dat het Rijk bijspringt. "Laten we eerst maar eens kijken hoe het loopt." Hij noemde het wel een Nederlandse eigenaardigheid dat de ochtend na de overwinning in de talentenjacht de zorgen alweer de kop opsteken. "We hebben gewonnen! Het is wel typisch Nederlands om dan te zeggen: O, nou hebben we een probleem."

De minister-president kreeg naar eigen zeggen zaterdagnacht al sms'jes binnen van burgemeesters die de organisatie van het Songfestival voor hun gemeente in de wacht willen slepen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions